Telefon
WhatsApp
GÜVENLİK YATIRIMI
300 X 250 Reklam Alanı

Bu savaş alanlarının birisi de bulunduğumuz Anadolu topraklarıdır. Tarihi İstanbul surları, Diyarbakır surları, Ankara kalesi ve diğer irili ufaklı kaleler hep güvenlik amacıyla inşa edilmiştir. İnsanlar bir taraftan karnını doyururken, bir yandan da kendini güvende hissedecek yapılar, kaleler, evler yapmıştır. Tarihin en eski, en kalıcı ve sağlam yapıları bu kaleler ve surlardır. Bir dönemin savaş araçları atlar, develer, filler ve kılıçlardı.

Zaman gelmiş savaş konsepti değişmiş, ateşli silahlar icad edilmiş, insanlar elde taşınan ateşli silahlara, toplara ve tanklara yatırım yapmıştır. Son yüzyılda ise hava araçları öne çıkmış, hava gücü ve füzeler devletlerin savunma gücünü oluşturmuştur. Artık elde taşınan silahtan, tanktan ve asker sayısından çok uçaklar devletlerin gücünü belirliyor, caydırma ve savunma gücünü oluşturuyor. Ülkemiz de bu son dönemeçte yarışa katılmış ve öne çıkmayı başarmıştır. İki yüz yıldır savunmada geri kalan, sadece asker sayısıyla ve ordu displiniyle önde duran ülkemiz artık hava gücüyle de düşmana korku, dostlarına güven vermektedir. Çevre ülkelerdeki ateşin ülkemize sıçramaması ve barış gücü olarak göz doldurması, bu hava savunmasına yaptığı yatırımlarındandır.

Çok şükür hava gücümüzün meyvelerini topluyoruz. Libya'da Azerbaycan'da, bu etkileri gördük ve görüyoruz. Hükumetimizin öngördüğü ve doğru yerde ve zamanda yaptığı güvenilk yatırımları, bugün daha iyi anlaşılıyor. Türkiye Anadolu'dan ibaret değil, üç kıtada da mazlum halklar bizim gözümüze bakmaktadır. Artık cephede ve masada görünmeyenler mönüdedir. Tarihte hiç küçük lokma olmadık, bugün de değiliz. Suriye turnusol kağıdı gibi bilek güreşinde kazananların olacaktır. Önceden doğruyu gördük ve doğru yoldayız.

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!